nieuws

Droge perioden

bouwbreed Premium

Het regent de komende dagen niet aan een stuk door, maar droog blijft het niet. Daarvoor heeft een lagedrukgebied te veel invloed. Het bevindt zich maandag boven de Britse eilanden en schuift geleidelijk naar het noorden op. Pas op woensdag wordt een rug van hoge luchtdruk bepalend voor het weer in Nederland. De regenbrengers vanaf de oceaan wordt daardoor even een halt toegeroepen.

Maandag laat de zon zich geregeld zien en vooral in de kustprovincies en het noorden kunnen nog een paar buien vallen. Droge perioden hebben echter de overhand. De middagtemperatuur komt omstreeks 15 graden uit. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee en boven open water vrij krachtig, 5 Beaufort.

Dinsdag neemt de buiigheid waarschijnlijk wat toe. Woensdag en donderdag verlopen meest droog. Het wordt dan rond 14 graden, dus aan de temperatuur verandert weinig. Ook de nachten zijn nog steeds mild met minimumtemperaturen tussen 7 en 10 graden.

Op vrijdag nemen de regenkansen toe als het hogedrukgebied zich uit onze omgeving verwijderd en oceaanstoringen naar de lage landen koersen.

Bron: Meteo Consult

Maandag zon onder: 18.25 uur – dinsdag zon op: 08.21 uur

Reageer op dit artikel