nieuws

De laatste loodjes…

bouwbreed

Voor de vele treinreizigers die dagelijks het NS-station in Groningen aandoen, worden langzamerhand de contouren van het nagenoeg gerestaureerde stationsgebouw zichtbaar.

Circa twintig bouwvakkers waren gisteren vooral druk in de weer met de afwerking in de stationshal en de voormalige restauratie. De vloeren, maandag nog geheel van ruw beton, krijgen zeer binnenkort een fris ogende toplaag.

Ook wordt momenteel nog druk gewerkt aan het vernieuwen van de kozijnen en de monumentale houten toegangsdeuren van de hal en de restauratie.

Het Groningse hoofdstation kent vanaf de officiele heropening op 2 november door koningin Beatrix een andere inrichting dan voorheen. Zo krijgen onder andere de loketten een nieuwe plek.

De houten noodgebouwen, waarin tijdens de restauratie circa twee jaar lang de loketten, de kiosk, het grenswisselkantoor en de ruimten voor NS-personeel waren gevestigd, verdwijnen binnenkort.

Vanaf een loopbrug bekijkt uitvoerder G. Kamst van Geveke het bijzondere plafond van de stationshal. Foto’s: Jos Schuurman

Hoog bovenin de centrale hal sieren fraaie tegeltableaus de wanden.

Nauwkeurig nagemaakte eiken deuren met glas-in-lood worden geplaatst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels