nieuws

Colbond steekt 175 miljoen in uitbreiding Emmen

bouwbreed Premium

emmen – Het bedrijf Colbond Vliezen investeert de komende zes jaar 175 miljoen gulden in uitbreiding en nieuwbouw op het voormalige bedrijfsterrein van Akzo-Nobel in Emmen.

Colbond Vliezen is een dochter van Acordis en produceert onder meer garens en vliezen voor de versterking van bitumen-dakbedekking.

Het investeringsprogramma betreft onder meer de bouw van een nieuwe bedrijfshal en een uitbreiding met diverse productielijnen. De eerste bouwwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

Lange tijd zijn bij Colbond Vliezen andere bedrijfslocaties in Italie en Polen in beeld geweest voor de forse investeringen. Die locaties bleken echter ongunstig te liggen ten opzichte van de belangrijkste afnemers. Nu definitief voor Emmen is gekozen, levert dat tenminste 78 nieuwe banen op. Het ministerie van Economische Zaken heeft inmiddels een investeringspremie van 16,7 miljoen gulden beschikbaar gesteld.

Volgens het ministerie is de investering een goede versterking van het reeds bestaande chemiecluster in het zogenoemde Emmtec-bedrijvenpark in Emmen. Gezamenlijk biedt een vijftal chemische bedrijven er werk aan circa 1300 mensen.

Reageer op dit artikel