nieuws

Carriereplanning voor technici

bouwbreed Premium

hoofddorp – Voor wie nu wil uitstippelen waar hij of zij straks op de carriereladder wil staan, heeft en GeniuS Support een stappenplan ontwikkeld. Het bureau biedt intensieve begeleiding en scholing aan ambitieuze technici. “Mensen worden zo steeds interessanter voor de arbeidsmarkt.”

Het zes jaar jonge bureau, gevestigd in Hoofddorp en Amersfoort, is gespecialiseerd in zowel tijdelijke als permanente ondersteuning aan organisaties die werken met technisch en IT-personeel. Voor dat laatste is inmiddels ook een speciale contactpersoon aangesteld. “Iedereen heeft met informatietechnologie te maken”, weet projectcoordinator voor Bouw en Civiel Sascha Wiering. “Ook de bouwbedrijven zijn naarstig op zoek naar IT’ers.”

Afgestudeerde technici van de mts, hts en TU kunnen bij en GeniuS Support terecht. Zowel starters op de arbeidsmarkt als technici met werkervaring. “Als iemand toe is aan een volgende stap in zijn loopbaan, kunnen wij hem of haar detacheren op een interessant project.”

Projectcoordinatoren

Het bureau werkt met projectcoordinatoren die afkomstig zijn uit het vakgebied waarvoor zij bemiddelen. “Zij kennen de markt en fungeren als intermediair tussen het bedrijf dat personeel zoekt en de gedetacheerde.” Gelet wordt niet alleen op wie bij welke functie past, maar ook op wie bij welk bedrijf past. De projectcoordinator moet vraag en aanbod zoveel mogelijk op elkaar af stemmen. “Matchen noemen we dat”, zegt Wiering.

Persoonlijk contact met bedrijf en gedetacheerde en intensieve begeleiding heeft en GeniuS Support hoog in het vaandel staan. “Het is bij ons geen veehandel”, benadrukt Wiering. “Wij merken dat beide partijen deze aanpak op prijs stellen.”

Vijfstappenplan

Wie door wil groeien in zijn of haar loopbaan krijgt daartoe niet altijd de kans bij een werkgever. en GeniuS Support speelt daarop in met het vijfstappenplan.

Het plan duurt ongeveer vijf jaar. Samen met de projectcoordinator wordt een doelstelling bepaald en het traject om die te behalen. Behalve met verschillende werkgevers krijgt de gedetacheerde ook te maken met verschillende opleidingen.

“Het eerste jaar is heel bepalend. Je onderhandelt heel ‘close’ met je coordinator. Na vijf jaar is de doelstelling behaald. Gaandeweg worden onze gedetacheerden zo steeds interessanter voor de arbeidsmarkt.”

Drijfveer

Extraatjes om technici te werven gebruikt en GeniuS Support ook. Afgelopen zomer was dat de actie ‘Keep it koel’; starters die een jaarcontract met het bedrijf tekenden kregen een wintersportvakantie aangeboden.

Toch is dat voor technici niet de drijfveer zich aan te melden, benadrukt communicatiemanager Kim Klaver. “Ambitieuze mensen hechten veel meer aan de doorgroeimogelijkheden dan aan extra’s als een mooie auto of een flinke bonus.”

Meer informatie over en GeniuS Support geeft Sascha Wiering, telefoon (023) 5670022.

Kim Klaver (l) en Sascha Wiering voor de vestiging in Hoofddorp. Foto: Dijkstra

Reageer op dit artikel