nieuws

Bouwinspecteur mishandeld na woordentwist over hond

bouwbreed

arnhem – Een 25-jarige inspecteur van een Arnhems bouwbedrijf blijkt mishandeld tijdens een nacontrole. Die had plaats in een pas opgeleverde flat in de wijk Presikhaaf II in Arnhem. De brancheorganisatie VGBouw spreekt van een uniek voorval. Lichamelijk letsel bleef uit. Volgens de politie is de dader bij haar bekend.

Het slachtoffer is daags na het opmerkelijke incident nog altijd beduusd.

“Ik moest op de derde verdieping zijn. Op weg daar naar toe zag ik een hond los lopen. Er was door de bewoners geklaagd over stankoverlast door urine en uitwerpselen. Dus ging ik maar eens kijken waar die hond thuishoorde.”

De inspecteur, die uit vrees voor represailles anoniem wil blijven, vervolgt: “Het beest begon tegen me op te springen en beet zich vast in mijn broekspijp. Ik zei zoiets van ‘donder op’ en schopte de hond van me af. Meteen kwam er een vrouw naar buiten vliegen, die begon te schreeuwen dat ik de hond een trap had verkocht.”

De Arnhemmer negeerde vervolgens de vrouw en vertrok, naar zijn zeggen, richting derde etage om zijn inspectie te verrichten. Toen hij tien minuten later de trap weer afkwam stond de vrouw weer voor zijn neus.

“Mevrouw begon weer te schelden en ik liet haar weten dat ze die hond aan de lijn moest houden. Ze zei dat ik dat maar eens moest uitleggen aan het baasje dat beneden stond te wachten. Op dat moment sprong er een vent in mijn nek, zo’n sportschooltype. Ik heb vijftien jaar op judo gezeten. Als ik hem had aan zien komen, was het anders gegaan.”

De aanvaller gooide de 25-jarige bouwinspecteur tegen de muur, sloeg zijn bril kapot en nam zijn slachtoffer in een wurggreep. “Hij heeft in die halve minuut alles gezegd wat mooi en lelijk was.”

Daarna liet de eigenaar van de hond los en vluchtte in zijn auto.

“Ik moet binnenkort weer in die straat zijn, maar dan neem ik wel voor alle zekerheid een collega mee.”

Verbaal

De Arnhemmer, die in de avonduren HTS-bouwtechniek studeert, is nog niet eerder in aanraking geweest met geweld in zijn beroep. “Verbaal zijn mensen vaak wel agressief, vooral ’s avonds. Maar als ze dan problemen maken, gaan we gewoon weg.”

Bij de brancheorganisatie VGBouw wordt vooral verrast gereageerd op de mishandeling. “Dit is volstrekt nieuw”, weet woordvoerder Pieter Vonk. “Opleveringsproblemen zijn erg in de aandacht en daarom houden wij de vinger aan de pols bij de leden. Wij maken wel mee dat emoties van bewoners een rol spelen als ze teleurgesteld zijn.”

Fysiek geweld komt echter nauwelijks voor bij bouwinspecties, benadrukt Vonk nogmaals.

Reageer op dit artikel