nieuws

‘Bouw bevoordeelt aannemer-politicus’

bouwbreed

den haag – De bouw van negentien seniorenwoningen in Cadier en Keer wordt hervat, de Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden verworpen.

Na onderbouwing van het plan (het ontbreken daarvan nekte de vergunning in een eerdere procedure) zijn de omwonenden nog altijd fel tegen. Volgens woordvoerder Huijnen past het complex met drie woonlagen volstrekt niet bij de omliggende bebouwing.

“Het is ook zeer vreemd dat aannemer en ex-CDA-fractievoorzitter Heusschen in een oogwenk een bouwvergunning krijgt en daarvoor alle grond heeft kunnen kopen. Terwijl anderen met veel betere plannen voor seniorenwoningen, nota bene tegenover de door de gemeente geplande locatie, geen enkele kans krijgen. Zo is er een plan voor 24 woningen. Dat zou de gemeente met beide handen moeten aangrijpen omdat er in Cadier en Keer behoefte bestaat aan veertig bejaardenwoningen”, zei Huijnen.

Staatsraad Loeb oordeelde echter dat de gemeente alle vereiste procedures dit keer goed heeft doorlopen en dat er geen gebreken meer aan de vergunning kleven.

Reageer op dit artikel