nieuws

Beste Roger

bouwbreed

D66-minister Van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid heeft sinds afgelope vrijdag een eigen Internetsite. Als steunkleur voor de website is voor paars gekozen, maar dat zal u niet verbazen.

Bezoekers die op www.rogervanboxtel.nl afstemmen, kunnen de minister een e-mailtje sturen of hem vragen stellen over het millenniumbeleid. Elke laatste maandag van de maand ‘chat’ de bewindsman ‘live’ met de vragenstellers van halfnegen tot halftien.

Nieuwsgierig als we zijn, scanden we de tientallen e-mailtjes die al zijn binnengekomen. Die varieerden van gelukwensen van familie tot slijmerige felicitaties van adviesbureaus. De lezer krijgt natte nekharen van het warme wij-gevoel in de mailtjes. De minister heet ineens Beste Roger en wordt in bijna elk berichtje getutoyeerd.

Het lijkt een goed initiatief van de minister om vernieuwend te besturen, maar heeft hij dit besproken met collega Borst van Volksgezondheid? Zij zal dan gezegd hebben: “Luister eens even beste Roger. Dit kost je wel een deel van jouw budget aan mij. Je bevordert de Internetverslaving en dat moet mijn departement weer oplossen.”

Beste Roger, gaat het ‘chatten’ ten koste van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing?

Reageer op dit artikel