nieuws

Asfaltcentrale Bruil mag ’s nachts blijven werken

bouwbreed Premium

wageningen – Asfaltcentrale Bruil in Wageningen mag voorlopig toch ’s nachts en in het weekeinde asfalt produceren en transporteren, zij het in beperkte mate. De provincie Gelderland heeft daartoe een gedoogbeschikking verleend.

Omwonenden zijn zwaar teleurgesteld in het besluit van de provincie en gaan tegen de beschikking in beroep.

Asfaltcentrale Bruil ligt midden in een Wageningse woonwijk en bezorgt omwonenden veel hinder. Maar de vraag naar asfalt groeit en verschuift steeds meer naar de nachtelijke uren. Bruil zit klem en zoekt inmiddels samen met gemeente en provincie naar een andere locatie. Voor het zover is, moeten het bedrijf en de omwonenden het met elkaar zien te stellen.

Al jaren is de strijd tussen Bruil en de bewoners gaande. De Raad van State vernietigde dit voorjaar een milieuvergunning waarin nachtwerk beperkt was toegestaan. Bruil moest daarop weer volgens de vergunning van 1995 werken. Om die reden heeft de provincie nu een gedoogbeschikking ingesteld, totdat een nieuwe milieuvergunning kan worden verleend.

Een – en voor een tijdje twee – nachten in de week is wel te doen, vindt Smit. De provincie gedoogt nu echter een aantal nachtwerkperioden van vier achtereenvolgende avonden en nachten.

Reageer op dit artikel