nieuws

Amsterdam investeert in Nieuwendijk-noord

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam wil een einde maken aan de verloedering van het noordelijk deel van de Nieuwendijk. Door opkoop van gebouwen en tientallen aanschrijvingen moet dat deel van de Amsterdamse binnenstad voor langere tijd een beter aanzien krijgen.

Volgens de gemeente verkeert zestig procent van de gebouwen in slechte staat. Veel panden staan leeg. Ook bestaat de indruk dat criminele groeperingen in het gebied tussen Singel en Oude Braak aan invloed winnen.

Door gebouwen op kenmerkende plekken op de dijk aan te kopen en daarna het contract met ongewenste huurders als coffee- en tattooshops te beeindigen, denkt Amsterdam de straat te kunnen verbeteren. Verder worden eigenaren er toe gedwongen gevels op te knappen.

Reageer op dit artikel