nieuws

Aannemer in Hintham mag uitbreiden

bouwbreed

den haag – Aannemersbedrijf P. Hoedemakers aan de Grote Elst in Hintham mag zijn bedrijf fors uitbreiden nu de Raad van State een de milieuvergunning niet heeft geschorst. Daardoor kan de gemeente Den Bosch de aannemer een bouwvergunning verlenen.

De uitspraak is een tegenvaller voor E. van Bakel en M. Beks. Zij hebben grote bezwaren tegen de uitbreiding, omdat pal tegenover hun woningen een muur van zeven meter komt. Behalve verlies van uitzicht vrezen Beks en Van Bakel vooral geluidsoverlast van de luchtkoelinstallaties op het dak van het aannemerskantoor.

De Raad van State heeft het merendeel van de planologische bezwaren verworpen, omdat die niet thuishoren in een milieuvergunningzaak. Wat betreft de geluidsoverlast stelt de Raad dat Hoedemakers al heeft afgezien van de luchtbehandelingsinstallaties op het kantoor. Daarmee is de grond onder die bezwaren vervallen. De omwonenden vinden dat de uitbreiding van Hoedemakers buiten alle proporties is.

Reageer op dit artikel