nieuws

Zandwinning weer stapje dichterbij

bouwbreed

den haag – De omstreden grootschalige zand- en grindwinning bij Maasbommel is een stapje dichterbij. De Raad van State heeft na een lange procedure de meeste beroepen tegen de ontgrondingsvergunning van de hand gewezen.

De strijd over het plan van de provincie Gelderland om bij Maasbommel op grote schaal industriezand te winnen duurt al jaren. De gemeente West Maas en Bommel, waar Maasbommel toe behoort, en de bevolking zijn faliekant tegen de plannen. Volgens de tegenstanders wordt door de afgraving de leefbaarheid en veiligheid van het dorp aangetast.

De Raad van State oordeelt echter dat de meeste bezwaren tegen de in 1992 afgegeven vergunning ongegrond zijn. Dat betekent nog niet dat binnenkort kan worden begonnen met afgraven. Eerstmoet het bestemmingsplan nog worden aangepast. (anp)

Reageer op dit artikel