nieuws

Wilma Vastgoed claimt schade bij stedenbouwkundig bureau

bouwbreed Premium

raalte – Wilma Vastgoed dient een schadeclaim in bij stedenbouwkundig bureau SVP uit Amersfoort. Dat heeft in zijn ontwerp van een woon/winkelcomplex in Raalte de bebouwingsgrens van het bestemmingsplan overschreden.

De ontwikkeling van het project loopt enkele maanden vertraging op. Als opdrachtgever lijdt Wilma drie tot vijf ton directe schade. De exacte hoogte van de claim moet nog worden berekend.

Saillant detail aan deze zaak is dat SVP zelf het bestemmingsplan voor het project Het Schip heeft gemaakt. Van de gemeente Raalte kreeg het bureau de randvoorwaarden mee.

Bij controle van de berekening op het gemeentehuis stelden ambtenaren tot hun verbazing vast dat een bouwvolume van het complex, in het centrum van Raalte, vier meter over de aangegeven rooilijn stak. Daardoor zou een van de belangrijkste bevoorradingspassages voor de winkels in het centrum worden versmald van zeven tot drie meter. Het verkeer zou daarmee in de knel komen. Voor Wilma Vastgoed en voor de gemeente was dat onaanvaardbaar. Ook de betrokken winkeliers dienden bezwaren in.

SVP erkent de fout en zal op last van Wilma Vastgoed enkele aanpassingen aan het ontwerp doorvoeren.

Het bureau dient het 3000 vierkante meter grote complex strakker in het plangebied in te passen. De overschrijding van vier meter blijft echter gehandhaafd. De betrokken partijen hebben voor een alternatieve oplossing gekozen. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. De bebouwingsgrens van een toekomstig woon/winkelcomplex van 600 vierkante meter aan de andere kant van de bevoorradingssteeg schuift enkele meters op.

Op pagina 5: ‘Emotioneel gevecht met SVP aangaan heeft geen zin.’

Reageer op dit artikel