nieuws

Voorlopig geen mast voor gsm in Joppe

bouwbreed

den haag – In de buurt van het Gelderse Joppe moeten eigenaren van een gsm-telefoontje met een KPN-abonnement rekening blijven houden met een beperkte ontvangst.

De Raad van State heeft namelijk het bestemmingsplan vernietigd op grond waarvan KPN in Joppe een nieuwe zendmast zou kunnen bouwen. Volgens een woordvoerder van de KPN is het niet zo dat er in Joppe geen ontvangst is, maar het kan veel beter.

De kwestie is door 36 inwoners van Joppe bij de Raad van State aangekaart. Zij vinden dat de mast het aangezicht van de omgeving te veel zal verstoren. De Raad van State is niet inhoudelijk op dit bezwaar ingegaan. Het bestemmingsplan sneuvelde om formele redenen.

Tijdens de behandeling van deze zaak in juli dit jaar deed rechter J. de Vries van de Raad van State een dringende oproep aan de politiek om beleid te ontwikkelen waaruit blijkt waar zendmasten wel en waar ze niet gewenst zijn. Die oproep lijkt gehoord te zijn, want inmiddels ligt er een boekwerkje van het ministerie van VROM waarin een aantal richtlijnen staat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels