nieuws

Vijf vragen aan zes bouwers

bouwbreed

1De marges en winstgevendheid in de bouw zijn ondanks de gunstige omstandigheden gering te noemen. Bestaat niet het gevaar dat de bedrijven reeds bij geringe economische tegenwind in een uiterst onaangename positie terechtkomen?

2Welke maatregelen moeten er in uw visie worden getroffen om de marges op een hoger niveau te brengen? In hoeverre staat de gang van zaken op de markt dergelijke maatregelen toe?

3In hoeverre weerspiegelen de (half)jaarcijfers de financiele werkelijkheid van bouwbedrijven? Uitspraken die topman J. Janssen van Heijmans in FEM van 11 september dit jaar deed, wekken de indruk dat verliezen op middellange termijn worden gecamoufleerd.

4In het verlengde daarvan: wij begrijpen dat u zich verre van dergelijke praktijken houdt. Welke gevolgen zou een geflatteerde voorstelling van zaken kunnen opleveren voor een (beursgenoteerd) bedrijf?

5Opvallend is dat van bedrijven die tot nu toe hun halfjaarcijfers hebben gepresenteerd (exclusief NBM Amstelland) er twee onder leiding van accountants het goed doen en twee meer traditioneel geleide veel slechter. Zijn ingenieurs niet in staat een groot bouwbedrijf te leiden?

Reageer op dit artikel