nieuws

Tweede Disneypark bij Parijs

bouwbreed Premium

parijs – Het attractiepark Disneyland Paris gaat uitbreiden. Op 12 april 2002 opent naast het Magische Koninkrijk van Mickey Mouse een tweede pretpark.

Dat gaat ‘Disney Studio’s’ heten en zal in het teken staan van film, televisie, tekenfilm en nieuwe technologie. Met de bouw van het park gaat een investering van 1,3 miljard gulden gepaard. Het nieuwe park, dat wordt gebouwd als een serie filmstudio’s naar Hollywoodvoorbeeld, moet in het eerste jaar al 4,2 miljoen bezoekers trekken. Die worden deel van enkele van de rampenscenes uit de film Armageddon, maar krijgen ook te zien hoe een tekenfilm tot stand komt. Verder installeert Disney in het park de uitzendstudio van Disney Channel. De bezoekers van het park kunnen als publiek de live-uitzendingen van die zender meemaken. Een rondrijdende tram wordt plots deel van een rampenfilm in San Francisco: het voertuig wordt getroffen door een aardbeving.

In een openluchttheater van 3000 plaatsen voert het team van de beroemde Franse stuntman Remy Julienne allerlei filmstunts uit.

Muziek wordt ook niet vergeten. De groep Aerosmith is virtueel aanwezig voor de opname van een videoclip die, zo belooft Disney, boordevol avonturen zit.

Beste

Volgens Pelisson gaat het nieuwe attractiepark ‘het beste van de Franse, Europese en Amerikaanse cinema’ tonen. Er komen in het park 1500 mensen te werken. In de aanloopfase is er werk voor zo’n 5000 mensen.

De eerste spade gaat binnenkort de grond in. De Franse autoriteiten ondersteunen het project door een tweede afslag en oprit te maken voor de autosnelweg A4, door twee extra stations aan te leggen voor de snelle metro RER en de hoge snelheidstrein. Nu al stoppen dagelijks veertig hogesnelheidstreinen voor het park.

Het nieuwe park completeert het ‘resort’ dat sinds 1986 wordt opgebouwd door Disney. Er zijn vijf hotels met een capaciteit van 5800 kamers, een attractiepark, een winkelcentrum en een congrescentrum. Vorig jaar bezochten 12,8 miljoen toeristen het park. Het is daarmee de best bezochte toeristische attractie in Frankrijk, ver voor de Eiffeltoren, het Louvre en het kasteel in Versailles of het Asterix-attractiepark, dat werd bezocht door omstreeks twee miljoen mensen.

Reageer op dit artikel