nieuws

Tegels Plein van de Hemelse Vrede in de verkoop

bouwbreed Premium

peking – Een Chinese ondernemer heeft het plan opgevat afgedankte tegels van het Plein van de Hemelse Vrede in Peking te verkopen. De tegels herinneren aan het bloedbad dat Chinese troepen er tien jaar geleden aanrichtten toen de studentenprotesten werden neergeslagen.

Van het huidige plein herinnert weinig meer aan het drama dat zich destijds afspeelde. Het is onlangs opgeknapt en er liggen nu granieten platen. Toen de oude tegels werden afgevoerd, kwam de ondernemer, die bekend staat als afvalexpert, op zijn idee. Op een van de tegels zijn nog sporen te zien van een pantservoertuig dat tijdens het geweld in 1989 is uitgebrand.

Onder toezicht van de overheid worden de stenen in stukken gezaagd van 12 x 9,6 centimeter. Die gaan voorts in de verkoop.

Reageer op dit artikel