nieuws

RWE-topman stapt over naar spoorwegbedrijf

bouwbreed

berlijn – Directeur Harmut Mehdorn van Heidelberger Druckmachinen stapt over naar spoorwegbedrijf Deutsche Bahn. Mehdorn is een van de directeuren die binnen het gemengde concern RWE uit de holdingdirectie moet verdwijnen. Ook directeur Hans-Peter Keitel van bouwconcern Hochtief moet binnen RWE een stap terug.

Mehdorn neemt per 1 januari de functie over van de huidige algemeen directeur van de Deutsche Bahn Johannes Ludewig. Formeel moet de wisseling van de wacht nog worden bekrachtigd door de raad van toezicht. Verkeers- en bouwminister Franz Muntefering ondersteunt op voorhand de komst van Mehdorn.

RWE bereidt een reorganisatie voor om zich te kunnen concentreren op de Europese stroommarkt, waarop het concern marktleiderschap nastreeft. De directeuren van de dochterbedrijven Rheinbraun (bruinkoolenergie), DEA (brandstoffen), Hochtief (bouw) en de Heidelberger Druckmachinen verdwijnen daardoor uit de holdingdirectie.

Vooral in de tweede helft van vorig jaar doken steeds weer geruchten op dat oud-staatssecretaris Ludewig de brui zou geven aan zijn directeurschap. Minister Muntefering geeft Ludewig een pluim voor de gedreven wijze waarop de scheidend directeur onder uiterst moeilijke omstandigheden leiding heeft gegeven aan de herstructurering en privatisering van het Duitse spoorbedrijf.

Dieter Ullsperger, voorheen lid van de financiele directie van Volkswagen, wordt in plaats van Peter Reinhardt topman Stations en Onroerend Goed.

Reageer op dit artikel