nieuws

Reimerswaal onder verscherpt toezicht

bouwbreed

den haag – Minister Pronk van VROM heeft zijn inspectiediensten opdracht gegeven er verscherpt op toe te zien dat de Zeeuwse gemeente Reimerswaal wetten en regels op de juiste manier toepast. Na een reeks overtredingen is de maat voor de bewindsman vol.

De gemeente verleende ten onrechte vergunningen voor het bouwen van woningen, een overdekte wasplaats ten behoeve van een slachterij, een champignonkwekerij en bedrijfsloodsen. Ook gaf ze zichzelf in strijd met de wet toestemming om een brandweerkazerne te bouwen. Steeds lapte Reimerswaal het bestemmingsplan aan de laars. Het verscherpte toezicht betekent dat de gemeente met onmiddellijke ingang alle aanvragen voor milieuvergunningen aan de inspecties moet sturen. Daarnaast gaan die alle bouw- en milieubesluiten controleren. (anp)

Reageer op dit artikel