nieuws

Platformlift toch toegelaten

bouwbreed

Het Liftinstituut en het ministerie van Sociale Zaken hebben de kwaliteit en veiligheid van de Zweedse platformlift CIBES A-5000 beoordeeld en goedgekeurd. De eerste lift, die geimporteerd wordt door Axess Liftsystemen, een volle dochter van producent van hefapparatuur Armo Nederland, is geplaatst in het Boshotel in Vlodrop.

Ondanks het feit dat de lift een CE-markering had en dat er een EG-typeonderzoek was gedaan, was het Liftinstituut terughoudend. Reden was dat de lift is ontworpen volgens de Richtlijn machines in plaats van de Richtlijn liften.

De Cibes heeft geen liftput of machinekamer nodig en is daardoor bij uitstek geschikt voor plaatsen die problemen opleveren voor gewone personenliften. De lift heeft een eigen schacht en kan zonder veel bouwkundige aanpassingen worden geplaatst.

Het bedieningspaneel is horizontaal en heeft vasthoudcontacten. Zodra de knop wordt losgelaten, stopt de lift onmiddellijk. De lift heeft een snelheid van 15 cm/sec. De maximale overbrugging is negen meter.

De platformlift is geschikt voor hotels waarvan niet alle verdiepingen per lift bereikbaar zijn. De detailhandel vindt de lift een goede methode om gehandicapten en ouders met kinderwagens te vervoeren. Het primaire doel van deze lift is het overbruggen van een of twee verdiepingen. De meegeleverde schacht is gesloten. Standaard is een voeding van 380 volt (16 ampere) en als optie is een uitvoering in 220 volt leverbaar.

Axess Liftsystemen BV, Harderwijk, telefoon (0341) 412255.

De platformlift Cibes heeft geen liftput nodig.

Reageer op dit artikel