nieuws

‘Open landschappen worden volgebouwd’

bouwbreed

bilthoven – Het Nederlandse landschap wordt steeds minder afwisselend. Open landschappen worden bedreigd door woningbouw, terwijl gesloten gebieden opener worden. Nederland krijgt meer natuur, maar het aantal planten en dieren neemt af.

Dat zijn de hoofdpunten in de Natuurbalans 99 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Het stuk werd gisteren openbaar, maar directeur Milieu Van Egmond maakte het belangrijkste nieuws eerder al bekend tijdens de presentatie van de Milieubalans 99.

De plannen om het Nederlandse landschap te beschermen wringen volgens directeur Milieu N. van Egmond met bestemmingsplannen. Het effect is dat er in gebieden waar landschapsplannen bebouwing ‘verbieden’, toch verstedelijking kan optreden. (anp)

Reageer op dit artikel