nieuws

Novem nomineert energiebewuste gemeenten

bouwbreed

utrecht – De Nederlandse onderneming voor energie en milieu (Novem) heeft twintig projecten genomineerd voor de Energy Awards. De prijs is bestemd voor gemeenten met opmerkelijke projecten op energiegebied. In totaal ontving Novem 150 inzendingen, waaruit volgens de organisatie duidelijk blijkt dat duurzaamheid bij gemeenten een steeds belangrijker rol speelt. De genomineerden zijn: Hardenberg, Harderwijk en Hengelo (categorie bouwen), Alkmaar, Alphen aan den Rijn en Groningen (categorie verkeer), Lopik, Schijndel en Wisch (categorie Eigen gebouwen), Apeldoorn, Middelburg, Ruurlo en Zwolle (categorie bedrijven), Amstelveen, De Bilt, Schiedam en Stadskanaal (categorie wonen), Alkmaar, Doetinchem en IJsselstein (categorie duurzame energie). Voor een ‘speciale vermelding’ komen Leeuwarden, Leiden en Utrecht in aanmerking.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 18 november in Naarden.

Reageer op dit artikel