nieuws

NNI

bouwbreed

‘Is de helm van deze man, die op de Beneluxlijn aan het werk is, van een goedgekeurd type? En hoever kan de man die op het randje aan het werk is naar beneden vallen?’ Twee treiterige maar terechte vragen, of misschien beter gezegd uitroepen van verontwaardiging, die inkoper Arie Hollemans van IBC Muwi uit Rotterdam via e-mail naar de redactie stuurde. Terecht wijst hij ons erop dat op menige foto in Cobouw elke spoor van goed arbobeleid lijkt te ontbreken. Die man die op zijn knietjes zit met zijn duimstok, als die opstaat en wat duizelig wordt, wandelt die zo van het viaduct af, adstrueert Hollemans zijn onbegrip. ‘Je begrijpt niet dat ze zo werken. Leren we het nou nooit…!’

Die hartekreet is een goed motto voor wat uit moet groeien tot een hopelijk niet al te frequente nieuwe rubriek op deze plaats. Heeft u commentaar op situaties die u tegenkomt, in het echt of op foto’s in deze krant en andere publicaties – laat ons dat dan weten. Het beleid is keurig vastgelegd in Arbowet en Arbobesluit met als sluitstuk de Arbobeleidsregel en de Gids Persoonlijke Beschermingsmiddelen, een normblad van het NNI waarin alles staat over het dragen van helmen. De cao doet die regeling nog eens dunnetjes over. Maar leren we het ooit?

Reageer op dit artikel