nieuws

Nijmegen doorbreekt patstelling aankoop grond Waalsprong

bouwbreed

nijmegen – De gemeente Nijmegen is met de Overbetuwse Aannemers Combinatie (Obac) in overleg over de aankoop van gronden in Vinex-locatie de Waalsprong.

Lange tijd heeft Nijmegen de aannemers genegeerd, maar “die patstelling wordt nu doorbroken”, stelt W. Wentink, hoofd van de afdeling projectontwikkeling van de gemeente.

De aannemerscombinatie had al grond in de Waalsprong gekocht, voordat de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing was.

Nijmegen ging echter voor de ontwikkeling van de Waalsprong een samenwerkingsverband aan met een aantal grote projectontwikkelaars en enkele Nijmeegse woningcorporaties en liet de Betuwse aannemers links liggen.

Nu blijkt dat de Obac essentiele stukken grond in het gebied bezit, zijn beide partijen toch om de tafel gaan zitten.

De gemeente wil de gronden van de Obac aankopen, Obac wil met de gronden bouwproductie veilig stellen en dus zelf bouwen. Wentink wil niet veel kwijt over de inhoud van de besprekingen. “Aankopen van de grond in ruil voor bouwproductie is een complexe rekensom”, laat hij weten.

De Overbetuwse Aannemers Combinatie bezit in de Vinex-locatie de Waalsprong enkele tientallen hectaren grond. Het is de bedoeling dat daar behalve woningbouw een grote waterpartij wordt gerealiseerd.

Reageer op dit artikel