nieuws

Nieuwbouwplannen te over in Emmen

bouwbreed

Diverse gegadigden voor nieuw Esdal College

Elke plaats heeft zijn eigen bouwprojecten. In deze rubriek worden de belangrijkste bouwlocaties van een specifieke gemeente belicht. Vandaag Emmen.

Bouwplannen heeft de gemeente Emmen te over, maar veel informatie is niet beschikbaar. De plannen voor Valterbosrand tweede fase bijvoorbeeld of het plan Barger Oosterveld zien er zo op het eerste gezicht geweldig uit, maar concrete informatie ontbreekt. Zo is in beide gevallen niet duidelijk hoeveel woningen er in totaal zullen komen of wanneer de bouw begint.

Dat geldt ook voor het bestemmingsplan De Klepel. Er worden 77 huizen gebouwd, zoveel is zeker. Maar wanneer en om wat voor soort woningen het gaat, is een raadsel.

Wie bij de gemeente aanklopt om informatie, komt voor een hermetisch gesloten deur. De ambtenaren van de gemeente blijken nergens van op de hoogte te zijn en zijn ook niet van plan om navraag te doen. Dan maar langs andere weg informatie bijeengesprokkeld.

Aan de Hondsrugweg in het centrum van Emmen verrijst een van de grootste bouwprojecten van Emmen.

Het gaat om een flatgebouw met 161 koop- en 39 huurappartementen. Ontwerper Koer Zeinstra van Gelderen architecten won een architectuurwedstrijd voor deze locatie.

Het Esdal College dat vorig jaar voor de tweede keer in korte tijd afbrandde, behelpt zich noodgedwongen met twee oude schoolgebouwen. Gelukkig is er goede hoop dat het ongemak binnen afzienbare tijd wordt verholpen. Aan de Oosterstraat zal een nieuw schoolgebouw verrijzen met een oppervlakte van duizend vierkante meter. “Het wordt een heel modern gebouw”, aldus een woordvoerder van het college. “We kunnen er weer jaren mee tegen.”

Het karwei wordt Europees aanbesteed. Er zijn al diverse gegadigden. Wie dat zijn, wil een woordvoerder van het Esdal College niet kwijt. “Daarmee komen we pas naar buiten als de zaak helemaal rond is”, zegt hij. “U zult nog een paar maanden geduld moeten hebben.”

Mario Silvester

Reageer op dit artikel