nieuws

‘Niets gezien’ van spelen met granaat

bouwbreed

gennep – Spelen met een granaat. Ermee lopen slepen en er zelfs mee gooien. De kinderen die het explosief vorige week in een rioolgreppel in Gennep vonden, hebben geluk gehad. Achteraf zijn de buurtbewoners die het zagen gebeuren zich dood geschrokken.

Wethouder Houtepen van Gennep heeft de aannemer uit Sambeek gisteren om opheldering gevraagd. Hoe kon het gebeuren dat de machinist het projectiel niet heeft opgemerkt? Dat kan wel eens, verklaarde de aannemer, als de granaat verborgen blijft onder het zand dat de bulldozer opgraaft. Aannemer noch gemeente hadden verwacht dat in de Prinses Irenestraat granaten gevonden zouden worden, omdat dit gebied vlak na de oorlog ‘bomvrij’ is gemaakt in verband met nieuwbouw.

Reageer op dit artikel