nieuws

MKB-Nederland wil drie miljard extra voor infrastructuur

bouwbreed Premium

amsterdam – MKB-Nederland vindt dat het kabinet 3 miljard gulden per jaar extra moet uitgeven aan infrastructuur. Aan de versnelde aanleg van hoofdinfrastructuur en een eenduidige stedelijke bereikbaarheidsfilosofie valt volgens de organisatie voor het midden- en kleinbedrijf niet meer te ontkomen.

“De slechte bereikbaarheid is een van de grootste knelpunten voor het midden- en kleinbedrijf”, aldus MKB-voorzitter J. de Boer gisteren tijdens een bijeenkomst die zijn organisatie samen met de ING Bank had georganiseerd.

Net zoals het onderwijs en de gezondheidszorg aast MKB op de financiele meevallers van het kabinet.

Voor De Boer is het zonneklaar dat extra geld naar verbetering van de infrastructuur moet gaan. Hij schat dat ten opzichte van de huidige jaarlijkse budgetten van ongeveer 5 miljard gulden voor het openbaar vervoer en 2,5 miljard voor wegen, per jaar 2,5 tot 3 miljard gulden extra nodig is.

De Boer vindt overigens wel dat zijn achterban zich actiever moet opstellen. “U moet niet alleen klagen, maar ook in samenwerking met nieuwe en creatieve ideeen komen”, zo hield hij de leden van zijn vereniging voor. “Als banenmotor in het land en als economische motor van de stedelijke samenleving mogen wij eisen stellen aan de overheid, maar wij moeten ook als ondernemers de bereidheid hebben om onze eigen bijdragen te leveren aan oplossingen voor de groeiende bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblematiek”, aldus De Boer. (anp)

Reageer op dit artikel