nieuws

Lek

bouwbreed Premium

Nederland is zompig, dus van oudsher lieten we onze huizen zo’n beetje drijven. Op funderingen van koeienhuiden bijvoorbeeld. In ieder geval porden we zo min mogelijk in de grond.

Om mee te doen in de vaart der volkeren zijn we op de onzalige gedachte gekomen ondergronds te bouwen. Vroeger groeven we een diep gat, lieten er een betonnen bak in zakken en zand erover. Dat kon nog net. Maar nu moet het allemaal snel en goedkoop. Het gevolg: Den Haag lekt en Zwolle nu ook.

De Hofstad houdt zich gedeisd. Daar hopen ze dat iedereen vanzelf die tunnel vergeet. De trams blijven gewoon bovengronds rijden. Aan de IJssel echter zijn ze ten einde raad. In wanhoop gaan ze nu zelfs adverteren: wie kan ondergronds Hans Brinkers spelen?

Rare manier om problemen aan te pakken. Maar wij bij de krant juichen het toe. Heeft u een probleem? Adverteer bij ons!

Tom Maas

Reageer op dit artikel