nieuws

Kinepolis bouwt in Schaffhausen en Valencia

bouwbreed

brussel – De beursgenoteerde Belgische bioscoopgroep Kinepolis zet haar expansie in het buitenland voort. Zo gaat zij in het Zwitserse Schaffhausen een nieuw bioscoopcomplex bouwen van acht zalen met een capaciteit van 2800 bezoekers. Er bestaan plannen voor een latere uitbreiding naar twaalf zalen.

Kinepolis rekent op 700.000 bezoekers per jaar. Als de bouwvergunning vlot wordt verleend, wordt nog dit jaar met de bouw van het bioscoopcomplex begonnen en gaan de deuren nog in de eerste helft van 2000 voor de eerste bezoekers open.

Voorlopig wordt het bioscoopcomplex in Schaffhausen zeker niet ondergebracht bij Cinemaxx, de Duitse bioscoopgroep waarin Kinepolis een belang van 30 procent heeft. Dat zou misschien wel logisch zijn geweest want volgens de fusieplannen met Kinepolis moet Cinemaxx vooral de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse bioscoopmarkt bewerken. De joint venture Kinemaxx is dan weer bedoeld voor verdere expansie in de Scandinavische landen en Centraal- en Oost-Europa. Of de fusieplannen doorgang vinden, hangt vooral af van de halfjaarresultaten van Cinemaxx, waarover enige tijd geleden bezorgdheid rees.

Succes

Ook in Spanje gaat de expansie van Kinepolis verder. In Valencia investeert de Belgische bioscoopgroep een bedrag van circa 84 miljoen gulden in de bouw van een bioscoopcomplex met 24 zalen voor 8200 bezoekers, een hotel, restaurants en cafes en een parkeerplaats voor 3000 auto’s. De bouw van het hotel betekent niet dat Kinepolis ook in de hotelsector actief wil worden, maar leek een goede investering omdat het jaarbeurscomplex van Valencia vlak in de buurt ligt en er vraag bestaat naar hotelaccommodatie.

Intussen blijkt de eerste vestiging van Kinepolis een buitenwijk van de Spaanse hoofdstad Madrid een groot succes. Acht maanden geleden opende dit bioscoopcomplex met 25 zalen zijn deuren, sedertdien trok het reeds meer dan twee miljoen bezoekers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels