nieuws

Internetsite voor stap naar e-commerce

bouwbreed

geleen – Handels- en adviesbureau van Beek in Geleen beschikt over een Internetsite die door de Europese Unie als voorbeeld wordt gesteld voor het Europese bedrijfsleven. De site biedt de mogelijkheid e-commerce te integreren in de bedrijfsvoering.

De site van de leverancier en producent van VB EPDM membranen (www.vbbv.com) is in samenwerking met Web3 in Sittard ontwikkeld. Bestellingen via de site verkorten het logistieke proces en sluiten daardoor het risico van fouten uit. Dealers geven de maat door aan de hand van een cad-gerelateerd tekenprogramma. Diverse klanten werken al met het programma. Relaties die er niet over beschikken, kunnen het vanaf de site binnenhalen.

Van Beek loopt voorop door in Europa maatwerk via Internet aan te bieden. Elk bedrijf dat ook op maatwerk in e-commerce wil overstappen, kan in Brussel de CD-rom opvragen en de principes copieren ten behoeve van een eigen site. De EU stelde bij het beschikbaar stellen van geld als voorwaarde dat andere Europese bedrijven van de vergaarde kennis en het ontwikkelde concept gebruik moeten kunnen maken. Daarom heeft de webbouwer de hele ontwikkeling tot in detail op CD gezet en beschilbaar gesteld aan de ‘Europese Bibliotheek’.

Reageer op dit artikel