nieuws

HBG-dochter mag jumbozuiger kopen

bouwbreed Premium

amsterdam – HAM, baggerdochter van HBG, mag voor tweehonderd miljoen gulden een nieuwe jumbo sleephopperzuiger kopen. Het wordt de eerste jumbo voor HAM. Het schip wordt iets kleiner dan de Queen of the Netherlands van Boskalis, nu de grootste sleephopperzuiger. Dat zei bestuursvoorzitter ir. J. Veraart van HBG tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. Reden voor aankoop is dat HBG de markt voor baggerwerken in Zuid-Oost-Azie ziet aantrekken.

HBG draaide overigens een goed halfjaar. Alleen de Duitse molensteen Wayss en Freytag presteert nog steeds slecht: honderd miljoen gulden verlies. Veraart zou zijn handen al dichtknijpen als het bedrijf er volgend jaar in zou slagen ‘op nul’ uit te komen.

Op pagina 5: Bij HBG alles goed met uitzondering van Duitse dochter.

Reageer op dit artikel