nieuws

Hanson koopt zes steenfabrieken Boral

bouwbreed Premium

londen – Het Britse concern Hanson gaat zijn positie op de Nederlandse baksteenmarkt aanzienlijk versterken via de overname van zes fabrieken van de Australische groep Boral. De bedrijven staan in Doorwerth, Lobith, Markelo, Erlecom en Milsbeek. Ze hebben in totaal tweehonderd werknemers, inclusief de verkoopactiviteiten.

De transactie is onderdeel van de verkoop van de baksteenbelangen van Boral op het Europese vasteland. Daaronder vallen ook vier fabrieken in Duitsland en twee in Polen. De jaaromzet van het geheel bedraagt omgerekend 115 miljoen gulden. Hanson betaalt bijna 200 miljoen.

Het Britse concern krijgt nu 14 procent van de baksteenmarkt in handen en bezet daarmee de tweede plaats. Bij straatstenen is Hanson met een aandeel van 35 procent de grootste.

Reageer op dit artikel