nieuws

Hamburgerketen in Italiaanse tolwegen

bouwbreed

De directeur van de Italiaanse autosnelweg, Giancarlo Elia Valori, heeft deze week de inschrijvingen geopend voor private financiers. De sluitingsdatum ligt op 15 oktober. Onder de namen van geinteresseerde ondernemers wordt zelfs hamburgerketen Mac Donald’s genoemd.

Instanties die de komende jaren zullen investeren in uitbreiding van het wegennet mogen gezamenlijk niet meer dan dertig procent voor hun rekening nemen van het totale budget, dat rond de zes miljard gulden ligt. Als eerste gegadigde geldt Edizioni Holding, voor zestien procent eigendom van kledingmagnaat Benetton.

De opbrengsten van de tolwegen zijn het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 25 procent tot 270 miljoen gulden. Tegelijkertijd ligt er een pakket maatregelen klaar, die de schrikbarende hoeveelheid ongelukken moeten tegengaan. De meest recente cijfers wijzen uit dat er alleen al tijdens de weekeinden van juli en augustus meer doden in Italie gevallen zijn dan aan oorlogsslachtoffers in Kosovo.

Reageer op dit artikel