nieuws

Grootste bouwbeurs viert veertigste verjaardag Interclima/Interconfort voor het laatst aan Batimat gekoppeld

bouwbreed

parijs – Batimat, de grootste bouwbeurs ter wereld, viert in de tweede week van november zijn veertigste verjaardag. Meer dan drieduizend exposanten uit 33 landen komen naar Parijs. De organisatie hoopt op meer dan een half miljoen bezoekers.

“In Frankrijk geldt – en ik heb begrepen ook in Nederland – dat als het in de bouw goed gaat, het met de hele economie goed gaat”, zegt Viviane Rofort, marketing en sales director van beursorganisator Miller Freeman. “En het gaat in Frankrijk in de bouw na een paar magere jaren heel goed.” Vorig jaar ging in de bouwsector 156 miljard gulden om, waarvan 40 miljard in de woningbouw. Dat is een stijging van respectievelijk 3,5 en 6 procent.

Behalve de economische groei verwacht de tweejaarlijkse beurs Batimat positieve impulsen van de internationalisering van de handel, de toegenomen concurrentie en de steeds hogere eisen van de eindgebruikers in alle landen. Het aantal bezoekers uit het buitenland groeit: de vorige beurs in 1997 trok 80.000 buitenlandse bezoekers uit 151 landen. Dat was twaalf procent meer dan in 1995. Dit jaar worden meer dan 90.000 buitenlanders verwacht.

De Batimat is verdeeld in verschillende sectoren: ruwbouw, timmer-, hang- en sluitwerk, afbouw en decoratie, bouwmaterieel en informatietechnologie.

De Parijse beurs krijgt enkele speciaal ingerichte zones. Zo is er een ruimte waar kwaliteitsbewaking onder de loep wordt genomen, is er speciale aandacht voor asbestbehandeling en wordt binnenhuisarchitectuur in het zonnetje gezet.

Nieuw op Batimat zijn de zogenoemde twintig-minutenconferenties waar de bezoeker in korte tijd veel informatie over een bepaald onderwerp over zich krijgt uitgestort. Deze conferenties komen in de plaats van de veel langere themabijeenkomsten tijdens vorige beurzen, omdat de belangstelling daarvoor tanende was.

ICC

Voor de laatste maal wordt dit jaar gelijktijdig met Batimat ook de beurs Interclima/Interconfort (ICC) gehouden.

De beursorganisator heeft besloten de koppeling van beide beurzen los te late, omdat ICC hevige concurrentie ondervindt van de grote beurs ISH, die in dezelfde periode in Frankfurt wordt gehouden.

De eerstvolgende ICC wordt dan ook in februari 2002 gehouden. Plaats van handeling is wel het bekende beurscomplex Paris-Nord Villepinte. Voor de Nederlandse branche is dat niet aantrekkelijk, omdat in die tijd ook de Nederlandse vakbeurs VKS in Utrecht wordt gehouden.

ICC laat dit jaar overigens voor het eerst badkamer-concepten zien. Tot nu toe gebeurde dat op de Batimat, maar de organisatoren van Miller Freeman vinden dat sanitair beter past op een internationale vakbeurs voor verwarming, koeling en luchtbehandeling.

ICC moet van de organisatoren niet alleen meer bezoekers trekken, dan in vorige jaren, de beurs moet het internationale trefpunt worden van ‘beslissers’ in de branche. De beurs gaat daarmee de strijd aan met de grote Duitse ISH.

Op de beurs, die 64.000 vierkante omvat, wordt een thematisch parcours uitgezet, zodat de bezoeker zijn tijd zo effectief mogelijk kan besteden.

De openingstijden van Batimat zijn maandag 8 tot en met vrijdag 12 november van 9.00 tot 19.00 uur, op zaterdag 13 november van 9.00 tot 18.00 uur.

ICC is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 november open van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 13 november van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatie via Internet

De organisatoren van zowel Batimat als ICC zijn ook via Internet te bereiken. Op de adressen www.interclima.com en www.interconfort.com zijn gegevens over exposanten, noviteiten, openingstijden, en verblijfs- en vervoersmogelijkheden van ICC op te zoeken. Gegevens kunnen ook via info0908interclima.com en info0908interconfort.com worden opgevraagd.

Batimat is op Internet te vinden via www.batimat.com en met e-mail te bereiken via info0908batimat.com.

De beurzen worden in Nederland vertegenwoordigd door Promosalons Nederland in Amsterdam, e-mail batimat0908promosalons.nl en ICC0908promosalons.nl, telefoon (020) 4620020, fax (020) 4638702.

Reageer op dit artikel