nieuws

GIW draaide goed eerste halfjaar

bouwbreed Premium

gouda – Het Garantie Instituut Woningbouw signaleert in het eerste halfjaar een aantal gunstige ontwikkelingen. Zo ligt het aantal GIW garantie- en waarborgcertificaten ruim boven de verwachting. Tot en met juni werden 24.776 certificaten uitgegeven, bijna evenveel als in het topjaar 1997.

Het aantal gevallen waarin verzoeken om arbitrage worden ingetrokken na een bezoek van een GIW-inspecteur, blijft onveranderlijk op een hoog niveau. Tegelijkertijd is het GIW erin geslaagd de kosten van een uitspraak terug te dringen van 3541 gulden in 1998 naar 3134 gulden dit jaar.

Het garantieinstituut ziet wel een groei in het aantal verzoeken tot herstel. In 1998 waren dat er 9776. In het eerste half jaar van 1999 zijn er al 5424 verzoeken binnengekomen. Het GIW verwacht dat voor het hele jaar de grens van tienduizend verzoeken tot herstel zal worden overschreden. Het instituut wijt deze ontwikkeling aan het grote aantal uitgegeven certificaten de afgelopen jaren.

Reageer op dit artikel