nieuws

Fransen meest trots op Kanaaltunnel

bouwbreed Premium

parijs – De Kanaaltunnel wordt door meer dan de helft van de Fransen gezien als het belangrijkste bouwkundige project van deze eeuw. Dat blijkt uit een enquete die het bouwkundig tijdschrift Le Moniteur publiceerde.

Een kwart van de ondervraagden stemde op het Stade de France, het voetbalstadion dat voor het wereldkampioenschap van vorig jaar werd gebouwd.

Opmerkelijk is dat vijf procent zijn stem uitbracht op de Eiffeltoren, maar die dateert uit de vorige eeuw.

Belangrijkste bouwproject van de 20ste eeuw

1 Kanaaltunnel 52% 2 Stade de France24% 3 Pyramide du Louvre 12% 4 Bibliotheque de France 11% 5 Pont de Normandie 9% 6 Centre Pompidou5% 7 Grande Arche de la 4% Defense 8 Pont de Tancarville 4% 9 CNIT de la Defense 1%

Reageer op dit artikel