nieuws

Econosto verwacht lagere winst in 1999

bouwbreed

rotterdam – Koninklijke Econosto zag de omzet en de nettowinst in het eerste half jaar met zeven procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch acht de directie van Econosto (technische groothandel en installatiebedrijf) het “onwaarschijnlijk” dat de nettowinst over het hele jaar gelijk zal zijn aan vorig jaar (23,1 miljoen gulden).

De omzet bedroeg het eerste half jaar 433 miljoen gulden en de nettowinst 10,5 miljoen. De omzetstijging was voor ongeveer een kwart autonoom en voor driekwart het gevolg van het feit dat Malbranque SA en Rapido Warmetechnik GmbH in de geconsolideerde cijfers zijn meegenomen. Zowel bij de geacquireerde bedrijven als autonoom viel de omzetstijging tegen.

Van invloed op de nettowinst waren de druk op de marges bij enkele divisies en hogere reorganisatiekosten bij Malbranque. Deze factoren werden weer meer dan gecompenseerd door de boekwinst op de verkoop van Grass Air Compressoren.

Reageer op dit artikel