nieuws

Den Haag financieel aan beterende hand

bouwbreed Premium

den haag – Den Haag is op de lijst van steden met de hoogste woonlasten in ons land van de eerste naar de 206e plaats gezakt. Dat maakte wethouder Engering (Financien, VVD) gisteren trots bekend tijdens de presentatie van haar nieuwe begroting.

Volgens een recent rapport bezetten nu Abcoude, Deventer en Nijmegen de eerste drie plaatsen van de ranglijst. Volgens Engering klimt haar stad langzaam maar zeker uit het financiele (artikel 12) dal. “Dat lukt goed, doordat Den Haag meeprofiteert van de gunstige economische situatie in Nederland”, analyseert de wethouder. Ze doelt onder meer op meevallers uit het Gemeentefonds.

Engering blijft hameren op een oplossing voor de Haagse ruimtenood. Eerdere pogingen van de provincie om delen van de randgemeenten toe te voegen aan Den Haag strandden op juridische tegenslag. Den Haag overlegt nog steeds met diverse overheden hoe de klap van vijftien miljoen gulden kan worden opgevangen, die op de vorige begroting als inkomsten stonden door de geplande gebiedsuitbreiding. In de nieuwe begroting is gebiedsuitbreiding niet meer opgenomen.

Reageer op dit artikel