nieuws

Bewoners Wateringse Veld krijgen boek over wijk

bouwbreed

den haag – Alle bewoners van de Haagse Vinex-locatie Wateringse Veld krijgen een zogenoemd bewonersboek. Daarin wordt de ontstaansgeschiedenis van de nieuwbouwwijk beschreven.

Het omvangrijke boek bevat tevens tips waarmee de bewoners de milieuvriendelijke visie van de bedenkers van Wateringse Veld kunnen voortzetten. “Zie het dan ook als een soort gebruiksaanwijzing voor wonen en werken in Wateringse Veld”, aldus Dick van der Harst, directeur van de Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld bij de presentatie van het boekwerk. Steeds wanneer een nieuwe buurt in de wijk klaar is, verschijnt er een katern over die als bijlage bij het bewonersboek kan worden gevoegd. Ook verschijnen er in de nabije toekomst delen over de rol van de dienst Stadsbeheer, over de kunst en het water en groen in de wijk.

Met de bouw van Wateringse Veld is in 1996 begonnen. Dit weekeinde begroette de Haagse wethouder van ruimtelijke ordening Noordanus, de 4000ste bewoner. Wateringse Veld gaat uiteindelijk 8000 woningen tellen.

Reageer op dit artikel