nieuws

Baggerschip in het nauw

bouwbreed Premium

Actievoerders van Greenpeace probeerden woensdag voor de kust van Scheveningen het storten van een lading bagger te voorkomen. Zij probeerden het schip te laten stoppen. “Maar het schip voer rakelings langs hen heen”, aldus een woordvoerster van de milieuorganisatie. Volgens de milieuorganisatie vervoerde het schip Hein, dat uiteindelijk wel stil kwam te liggen, sterk vervuild slib uit de Rotterdamse haven. De Hein vaart in opdracht van het Havenbedrijf in Rotterdam.

De actie begon even voor elf uur, toen zeven milieuactivisten aan boord klommen. Twee betogers zaten afwisselend boven op de bagger om lozing te voorkomen. Aan het schip werden spandoeken met de tekst ‘Stop TBT’ gehangen. Volgens Greenpeace is het slib sterk verontreinigd met het algenbestrijdingsmiddel tributyltin (TBT) dat in scheepsverf zit. Volgens de betogers tast het gif de vruchtbaarheid en het afweersysteem van zeedieren aan.

Reageer op dit artikel