nieuws

Weer toekomst voor handelskade Delfzijl

bouwbreed Premium

delfzijl – Het heeft er enige tijd somber uitgezien voor de vorig jaar ingebruik genomen nieuwe handelskade in de haven van Delfzijl. Maar na een akkoord tussen zeven betrokken partijen over de geluidhinderregels kan de bouwontwikkeling in het gebied weer op gang komen. Het bedrijf Wagenborg Shipping BV had al aangekondigd te verhuizen naar Amsterdam indien er geen duidelijkheid zou komen over de gezamenlijke geluidhinderregels. Vanaf nu zullen de activiteiten van de participanten op de havenkade afzonderlijk worden beoordeeld op geluidhinder.

Wagenborgen heeft al aangekondigd op korte termijn te beginnen met de bouw van een op- en overslagloods. Cargadoors- en argentuurkantoren Wijnne en Barends BV bouwt een overslagloods met losplaats voor containerschepen en het havenschap Groningen Seaports kan een roll on/roll off-containerterminal realiseren in de Eemshaven. Scheepsbouw- en reparatiebedrijf Niestern Sander BV kan in de haven een derde drijfdok leggen.

Reageer op dit artikel