nieuws

Vier weekeinden grote verkeershinder bij Antwerpen

bouwbreed

brussel – Het wegverkeer ten noorden van Antwerpen richting Nederland moet de komende vier weekeinden rekening houden met ernstige verkeershinder.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt vier weekeinden gewerkt, telkens van vrijdagavond tot maandagmorgen. Het eerste weekend is donderdagavond begonnen. Op de E19, de autosnelweg tussen Merksem en Brasschaat, even voorbij de Antwerpse Ring richting Nederland, zijn ingrijpende onderhoudswerkzaamheden van start gegaan. Zowel de slijtlaag als de asfaltlaag wordt volledig vervangen.

Ook op 2 september wordt gewerkt. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt een rijstrook vrijgehouden. Een goed alternatief voor het verkeer van en naar Nederland is de Liefkenshoektunnel, een toltunnel.

Wanneer de werken op het traject tussen Merksem en Brasschaat klaar zijn, wordt de E17-autosnelweg tussen de Antwerpse provinciegrens en de verkeerswisselaar naar de N49 onder handen genomen. Medio september wordt gewerkt aan de verbindingsweg tussen de Antwerpse Ring en de A12 richting Nederland. De onderhoudswerken zullen in 2000 worden gevolgd door grote renovatiewerken aan de Antwerpse Ring die volledig wordt afgesloten.

Grote drukte op de Antwerpse Ring. Begonnen is met werkzaamheden aan de E19, volgend jaar volgt een grootscheepse renovatie van de Ring zelf. Foto: Hollandse Hoogte

Reageer op dit artikel