nieuws

Verno koopt trilrolwals

bouwbreed

Verhuurbedrijf Verno, met vestigingen in Leeuwarden, Drachten en Joure, heeft weer een Bomag BW177 D-3 trilrolwals gekocht. Leverancier is Ro-Ad Benelux BV. Verno verhuurt bouwmaterieel in de drie noordelijke provincies en de kop van Overijssel.

De eerste Bomag van dit type schafte Verno anderhalf jaar geleden aan. De oranje machine is voorzien van het eigen meetsysteem van Bomag, Terrameter, dat de verdichtingsgraad zichtbaar maakt. Verno heeft ook registratieapparatuur en een printer gekocht om de verdichtingsresultaten aan de opdrachtgever te kunnen laten zien.

De BW177 D-3 is een enkeltrilrolwals uit een brede reeks van tien modellen die de gewichtsklasse van 5 tot 25 ton bestrijkt. De derde generatie walsen is sinds 1997 in productie. De machine weegt 7360 kilogram, de walsbreedte is 1686 millimeter en de walsdiameter is 1228 millimeter. De Bomag levert twee snelheden: van 0 tot 6 kilometer per uur en van 0 tot 11 kilometer per uur en is in staat hellingen tot 45 graden te nemen. De motor is van Cummings. De watergekoelde diesel levert bij 2200 toeren een netto vermogen van 53 kilowatt. Dat is 72 pk. De frequentie van de trilrol is 30/38 hertz, de amplitude 1,8/1,1 millimeter en de centrifugaalkracht is 123 kN.

Ro-Ad Benelux BV, Barneveld, telefoon (0342) 490111.

Reageer op dit artikel