nieuws

Verffabriek Presto terecht onteigend

bouwbreed

den haag – De gemeente Groningen heeft terecht verffabriek Presto aan de Europaweg in Groningen wegbestemd om ruimte te maken voor de bouw van 400 woningen en een groot kantoorgebouw. Dat staat in een door de Raad van State tijdens een rechtszaak gepubliceerd advies. Als het rechtscollege het advies van zijn onafhankelijke adviseur overneemt, kan de gemeente Groningen doorgaan met de onteigening van het bedrijfsterrein van Presto.

Presto heeft grote bezwaren tegen de onteigening en eventuele bedrijfsverplaatsing, omdat Groningen onvoldoende financiele compensatie biedt. Bovendien is bedrijfsverplaatsing volgens Presto onnodig als er tien tot twintig woningen minder in de buurt van de verffabriek worden gebouwd. Groningen wil Presto echter ook weg hebben om kantoren te kunnen bouwen.

Reageer op dit artikel