nieuws

Veiliger toegang gebouwen

bouwbreed

Boon Edam BV introduceert twee nieuwe beveiligingsproducten: de Tourlock 120M, een beveiligings-draaideur en het draaikruis Prisma. De Tourlock is geen automatische draaideur, maar een beveiligingsdeur die met de hand kan worden bediend. Er is een ruime keuze in oppervlaktebewerkingen, inclusief kogelvrij glas.

In rust blokkeert de Tourlock de doorgang. Pas met een kaartlezer of drukknop kan de passant worden geautoriseerd, waarna het deurenstel ontgrendelt. De deur draait vervolgens 120 graden. Een actieve infrarood-sensor in het plafond controleert of zich geen niet-geautoriseerd persoon in het ‘verboden segment’ bevindt. De standaard Fail-Safe-inrichting zorgt ervoor dat de deur in geval van nood (brandalarm, spanningsuitval) wordt ontgrendeld.

Het draaikruis Prisma controleert de doorgang van personen in een of twee richtingen. Met een kaartlezer of drukknop kan de autorisatie van personen worden gerealiseerd. De Prisma bestaat uit een roestvaststalen kast, waarin zich het controlesysteem bevindt. De Prisma wordt standaard geleverd in hout of glas, waarbij het type van het materiaal in overleg kan worden bepaald. Ook is het mogelijk de panelen in terrazzo, marmer, metaal of kunststof te laten uitvoeren.

Boon Edam BV, Edam, telefoon (0299) 380808.

Reageer op dit artikel