nieuws

Veel bezwaren tegen zuidtak Betuweroute

bouwbreed Premium

nijmegen – Ruim zestig particulieren en negen milieu- en bewonersorganisaties uit de regio Nijmegen hebben bij de provincie Gelderland bezwaar gemaakt tegen de aanleg van de zuidelijke aftakking van de Betuwelijn. De bezwaarmakers vrezen dat deze lijn onaanvaardbaar veel geluidsoverlast en gevaren met zich mee zal brengen.

De zogeheten zuidtak loopt van de hoofdroute bij Elst via Nijmegen naar Venlo. De goederentreinen moeten dwars door elf Nijmeegse woonwijken, die pal aan het spoor liggen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft steeds gezegd dat de zuidtak nauwelijks gebruikt zal worden voor goederenvervoer, maar de Duitse overheid denkt dat de zuidtak drukker zal worden dan de hoofdlijn en de noordtak samen.

Reageer op dit artikel