nieuws

Strabag voert productie met ruim een derde op

bouwbreed

keulen – Strabag heeft zich fors hersteld van het rampjaar 1998. Het Keulse concern voert drastische reorganisaties door en verwacht na het verlies van 82,2 miljoen gulden in 1998 dit jaar weer winst te maken.

De bouwprestatie van Strabag steeg de eerste zes maanden met 35 procent tot 3,2 miljard gulden. Opmerkelijk is daarbij dat de binnenlandse activiteiten met 45 procent toenamen (tot twee miljard) maar de werkzaamheden buiten Duitsland in Europa (1,1 miljard) en buiten Europa (78,5 miljoen) met respectievelijk 31 en 46 procent afnamen. Aan opdrachten had Strabag per 30 juni voor een bedrag van 4,8 miljard gulden in portefeuille.

Directeur Kuchenwald stelt in het vooruitzicht dat zijn concern als een van tien grootste bedrijven in Europa in het jaar 2000 opnieuw dividend uitkeert.

Met een geheel nieuwe structuur startte de Strabag-groep in de eerste helft van het jaar met projecten ter waarde van 3,5 miljard gulden. Dit volume betekent een stijging van 29 procent ten opzichte van dezelfde periode in 1998. De belangrijkste groei kwam uit Duitsland waar een stijging van 38 procent geboekt werd tot een waarde van 2,2 miljard gulden. In Europa (buiten Duitsland) werd 19 procent meer werk opgepakt voor een bedrag van 1,2 miljard.

Voortaan werkt de Strabag-groep met een regionale driedeling van de activiteiten. Strabag richt zich op Duitsland en West-Europa, De Bau Holding op Oostenrijk en Strabag Bau Holding International op de overige interessante markten.

Reageer op dit artikel