nieuws

Steenfabriek vindt milieueisen te streng

bouwbreed Premium

den haag – Kalkzandsteenfabriek De Hazelaar in het Limburgse Koningsbosch is bij de Raad van State in beroep gegaan tegen de milieueisen waaraan de calcineer-installatie moet voldoen.

In de installatie kan ongebluste kalk worden gemaakt, die nodig is voor de productie van kalkzandsteen. De installatie is de enige in Nederland en werd in 1989 voor 35 miljoen gulden en met subsidie van het Rijk gebouwd. Sinds 1993 is de installatie echter buiten gebruik vanwege technische problemen, waardoor niet aan de milieueisen kan worden voldaan. De Hazelaar importeert nu de ongebluste kalk vanuit Duitsland.

Het geschil gaat vooral over de uitstoot van zwaveldioxide en stikstofdioxide. Volgens het bedrijf zijn de normen die door het provinciebestuur in de milieuvergunning zijn opgenomen veel strenger dan die in Duitsland.

De Raad van State doet over ongeveer twee maanden uitspraak.

Reageer op dit artikel