nieuws

Sokkia en Novatel werken samen in meetinstrumenten

bouwbreed

Sokkia Co. Ltd., producent van optische instrumenten en Novatel Inc., maker van geavanceerde GPS-systemen, willen gaan samenwerken in een nieuw dochterbedrijf. Beide bedrijven zullen met onmiddellijke ingang hun kennis en distributiekanalen bundelen. Het doel is geavanceerde meetoplossingen aan te kunnen bieden op het gebied van landmeten, bouw, GIS en machinebesturing.

Zowel Genjiro Hirano, president van Sokkia als Novatel-president Doug Reid zien in deze samenwerking de mogelijkheid tot het uitbreiden van het assortiment producten, het verbeteren van reeds bestaande distributiekanalen en het middels innovaties verkrijgen van een vooraanstaande plaats in de markt.

De letter of intent is onderwerp van de onderhandeling die moet leiden tot een definitieve overeenkomst en goedkeuring door de Raad van Commissarissen van beide bedrijven.

Sokkia is marktleider op het gebied van nauwkeurige meetoplossingen voor landmeten, constructiemetingen en industriele metingen gedurende de afgelopen tachtig jaar. Naast het in Tokio gevestigde hoofdkantoor heeft Sokkia wereldwijd productiefaciliteiten en kantoren voor onderzoek en ontwikkeling. Sokkia’s assortiment loopt van hightech GPS-systemen, optische instrumenten, laserproducten en applicatieoplossingen tot standaardtoebehoren zoals statieven, handgereedschap en accessoires.

Precisie

Vanuit het hoofdkantoor van Novatel Inc. in Calgary (Canada) wordt een groot assortiment van op GPS gebaseerde plaatsbepalingsproducten ondersteund. Vanuit het kantoor worden tevens ontwerp, marketing en service georganiseerd. De aangeboden producten worden voornamelijk gebruikt voor toepassingen waarbij gebruikers hogere eisen stellen aan precisie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daaronder worden toepassingen verstaan op het gebied van landmeten, GIS, landbouw, luchtvaart, scheepvaart, mijnbouw en machinebesturing. Novatel blijft haar leidende positie in deze markt voortzetten met een flexibele ondersteuning en betrokkenheid bij haar klanten.

Novatel is voor het grootste deel in handen van Canadian Marconi, een marktleider op het gebied van ontwerp, fabricage, verkoop en ondersteuning van hightech elektronische producten voor de luchtvaart en communicatie.

Reageer op dit artikel