nieuws

Siemens-dochter Epcos naar de beurs

bouwbreed

munchen – Het Duitse elektronicaconcern Siemens gaat zijn dochter Epcos naar de beurs brengen. Epcos, een constructiebedrijf dat vooral actief is op het gebied van telecommunicatie en onderhoudselektronica, is voor vijftig procent eigendom van Siemens en voor vijftig procent van het Japanse Matsushita. De beursgang is gepland voor oktober, tegelijkertijd in Frankfurt en New York.

Beide moederbedrijven willen hun belang in Epcos terugbrengen tot 12,5 procent elk. Siemens wil Epcos afstoten in verband met een omvangrijke herstructurering van het concern. Deze week maakte Siemens nadere gegevens over de nieuwe beurskandidaat bekend. In de eerste negen maanden van het lopende boekjaar, dat eindigt op 30 september, steeg de omzet met bijna tien procent tot 1,7 miljard gulden.

Met ongeveer tienduizend werknemers beschouwt Epcos zich op zijn marktgebied als grootste onderneming in Europa. Wereldwijd neemt het de derde plaats in. (dpa)

Reageer op dit artikel