nieuws

Scancem handhaaft positie

bouwbreed

malmo – Het Scandinavische cement- en bouwmaterialenconcern Scancem, dat een paar maanden geleden grotendeels in handen kwam van het Duitse Heidelberger Zement, verbeterde het resultaat op het primaire bedrijf over het eerste halfjaar met 21 procent. Het resultaat steeg naar 670 miljoen kroon (167 miljoen gulden).

Scancem zag vooral progressie op de markten in Zweden, de VS, Polen, Spanje, Portugal en in Afrika. In Finland en het Verenigd Koninkrijk was sprake van een stabiele situatie.

In de rest van Scandinavie – Denemarken en Finland – viel de afzet tegen. In vergelijking met de overeenkomstige periode in 1998 werd de omzet opgekrikt met 4 procent naar 8,6 miljard kroon (2,15 miljard gulden).

Voor het resterende jaar verwacht het concern geen wezenlijke wijzigingen in de marktsituatie en daarmee blijft ook de jaarwinstprognose gehandhaafd: 1,5 miljard kroon (375 miljoen gulden) exclusief 1,7 miljard kroon (425 miljoen) winst op de afstoting van de Finse maatschappijen Lohja Rudus en Finncement aan het Ierse CRH. Deze afstoting was het gevolg van een eis van de kartelautoriteiten van de EU.

Reageer op dit artikel